Home News

Переваги і недоліки автономних СЕС

30.01.2023

Автономні сонячні електростанції використовуються для виробництва електроенергії у віддалених або позамережевих місцях, де немає можливості підключитися до основної електромережі. Вони є надійним і відновлюваним джерелом енергії для громад, будинків, підприємств і різних галузей промисловості.

Автономні та резервні сонячні електростанції

Оптимальними умовами для встановлення автономної сонячної електростанції є:

  1. Високий рівень сонячного світла: місця з рясним і постійним сонячним світлом створюють ідеальні умови для сонячних електростанцій.
  2. Доступність: місце має бути легко доступним для обслуговування та встановлення.
  3. Велика земельна ділянка: для встановлення сонячних панелей потрібна велика рівна площа.
  4. Слабке затінення: місце повинно мати мінімальне затінення від сусідніх дерев, будівель або інших перешкод.
  5. Адекватна інфраструктура: територія повинна мати базову інфраструктуру, таку як дороги, електроенергія та вода для підтримки встановлення та експлуатації сонячної електростанції.
  6. Урядова підтримка: місця зі сприятливою державною політикою та стимулами для використання відновлюваної енергії є ідеальними для встановлення сонячних електростанцій.

Переваги і недоліки автономної сонячної електростанції

Переваги встановлення автономної сонячної електростанції:

  1. Відновлювана енергія: сонячна енергія є відновлюваним і чистим джерелом енергії, яке зменшує залежність від викопного палива.
  2. Економія коштів: у довгостроковій перспективі сонячна енергія може бути дешевшою порівняно з традиційними джерелами енергії, оскільки немає потреби платити за паливо чи витрати на підключення до мережі.
  3. Надійність: сонячні електростанції можуть стати надійним джерелом енергії у віддалених районах, де мережа недоступна або схильна до збоїв.
  4. Незалежність: автономні сонячні електростанції дозволяють користувачам виробляти власну електроенергію, забезпечуючи більшу незалежність і контроль над своїм енергопостачанням.
  5. Зменшення впливу на навколишнє середовище: сонячні електростанції не виділяють парникових газів або забруднюючих речовин, що робить їх екологічно чистою альтернативою традиційним джерелам енергії.

Недоліки встановлення автономної сонячної електростанції:

  1. Початкова вартість: Початкова вартість встановлення сонячної електростанції може бути високою, хоча це можна компенсувати довгостроковою економією.
  2. Технічне обслуговування: для забезпечення ефективної роботи сонячної електростанції потрібне регулярне технічне обслуговування, що може збільшити загальну вартість.
  3. Залежність від погоди: сонячні електростанції залежать від сонячного світла, і на їхню потужність можуть впливати погодні умови, такі як хмари чи шторм.
  4. Зберігання: Зберігання надлишкової енергії, виробленої сонячною електростанцією в сонячні дні, для використання в похмурі або дощові дні може бути складним завданням, що вимагає додаткових систем зберігання акумуляторів.
  5. Технологічні обмеження: технологія автономних сонячних електростанцій все ще розвивається і може не підходити для всіх місць або енергетичних потреб.
 
 
 

Расчет высокопрочных болтов на растяжение

Особенности расчета на прочность элементов, ослабленных отверстиями под высокопрочные болты:
При статической нагрузке, если ослабление менее 15 °/о, расчет ведется по площади брутто А, а если ослабление больше 15 %—по условной площади Лусл = 1,18 Ап.

Монтажные стыки

Монтажные стыки делают при невозможности транспортирования элементов в целом виде.
Монтажные стыки для удобства сборки устраивают универсальными: все прокатные элементы балки соединяют в одном сечении.

Проверка прочности

Проверка прочности сечения на опоре балки по касательным напряжениям:
Балочной клеткой называется система перекрестных балок, предназначенная для опирания настила при устройстве перекрытия над какой-либо площадью.
rss