Home News

Переваги та правила догляду за умивальниками зі штучного каменю

02.02.2023

Сантехніка, виготовлена зі штучного каменю користується стабільно високим попитом серед покупців. Така популярність зумовлена тим, що за естетичними та функціональними якостями такі вироби значно перевершують аналогічні моделі з кераміки. 

Звичайно, умивальник з каменю коштує дорожче за керамічний. Але він стане справжньою окрасою вашої ванної кімнати чи кухні. Витонченість литих форм, різноманітність відтінків та ідеально гладка поверхня нікого не залишать байдужим. При цьому, вся ця вишукана краса не суперечить вимогам практичності та функціональності. Такий умивальник прослужить довго, за умов дотримання елементарних правил експлуатації та догляду.

Основні плюси умивальників зі штучного каменю

Різноманіття форм і кольорів, гармонійна комбінація елегантності та функціональності – це те, що відрізняє сантехнічні вироби зі штучного каменю серед альтернативних варіантів. Розглянемо їхні основні переваги:

  • Міцність. На відміну від природного каменю, який може дати тріщину просто тому, що на нього впаде щось важке, штучний камінь не деформується. Навіть, якщо сильно постаратися подряпати або надколоти такий умивальник дуже складно.
  • Великий вибір фактур та кольорів. Якщо порівнювати з натуральним каменем, то асортимент доступних кольорів у лінійці сантехнічних виробів зі штучного каменю значно ширше. Завдяки цьому можна без проблем обрати оптимальну модель для будь-якої ванної кімнати. 
  • Стильний зовнішній вигляд. Раковина зі штучного каменю може імітувати фактуру природних матеріалів, зокрема: мармуру або граніту.
  • Відсутність пір. Ця особливість запобігає накопиченню різних бактерій та грибків.
  • Цілісна поверхня. Під час монтажу раковини не з’явиться ніяких стиків чи швів.
  • Екологічна чистота. В процесі виробництва таких умивальників використовуються матеріали, які не виділяють токсичних речовини під впливом високих температур. 
  • Стійкість до різких перепадів температури. 

Обираючи умивальник, важливо враховувати його головне призначення та приміщення, для якого він купується. Варто зазначити, що для санвузлів краще вибирати саме раковини зі штучного каменю, оскільки вони відрізняються не лише красою та витонченістю, а й практичністю. Велике значення під час такої покупки має не лише ціна, а й бренд. Він повинен бути надійним, перевіреним та впізнаваним.

Як доглядати за умивальником зі штучного каменю?

Для очищення умивальника від забруднень підійде будь-який засіб для миття посуду. Щоденний догляд за раковиною запобігає появі стійких забруднень і заощадить багато часу і нервів.

Після контакту з водою та мийними засобами не забувайте витирати поверхню раковини сухою ганчіркою, щоб не залишалося вологих слідів. Справа в тому, що залишки води призводять до утворення вапняного нальоту, який, у свою чергу, є причиною виникнення плям. З цієї причини не варто залишати надовго в чаші і поруч із нею мокрі предмети. Під ними формується сольовий осад, який потім доведеться очищати спеціальними засобами.

Щоденний догляд за раковиною зі штучного каменю простий і не вимагає дорогої побутової хімії. Цілком можна обійтися звичним засобом для миття посуду або ще дешевшим варіантом - господарським милом у поєднанні з меламіновою губкою.

Однак на випадок серйозних забруднень непогано мати спеціальні засоби для догляду: спреї, креми, рідкі очищувачі, поліролі, сорти м'якого мила. Вони не повинні містити ацетон, абразивні частинки, агресивні кислоти та розчинники фарби.

 

Расчет высокопрочных болтов на растяжение

Особенности расчета на прочность элементов, ослабленных отверстиями под высокопрочные болты:
При статической нагрузке, если ослабление менее 15 °/о, расчет ведется по площади брутто А, а если ослабление больше 15 %—по условной площади Лусл = 1,18 Ап.

Монтажные стыки

Монтажные стыки делают при невозможности транспортирования элементов в целом виде.
Монтажные стыки для удобства сборки устраивают универсальными: все прокатные элементы балки соединяют в одном сечении.

Проверка прочности

Проверка прочности сечения на опоре балки по касательным напряжениям:
Балочной клеткой называется система перекрестных балок, предназначенная для опирания настила при устройстве перекрытия над какой-либо площадью.
rss