Home News

Як вибрати драбину?

15.02.2023

Яку драбину придбати? З таким питанням стикаються власники будинку із садом, а також фахівці ремонтно-будівельних компаній. Відповідь не проста — вибір моделі залежить в першу чергу від виду робіт, для яких вона використовуватиметься, та частоти, з якою ми її використовуватимемо. Іноді досить простих приставних драбин, але частіше варто вибрати ту, яка має більше функцій і більш універсальна. Цим вимогам відповідають як трьохсекційні драбини, так і шарнірні сходи.

Як вибрати драбину?

Драбини — це інструмент, який просто необхідний кожному домовласнику. Це корисно при ретельному прибиранні, дрібному ремонті або роботах навколо будівлі, таких як очищення ринв або огляд покрівлі. Ремонтно-будівельні бригади також дуже охоче використовують його як усередині приміщень, так і при фасадних роботах — утеплення, штукатурка та оздоблення фасадів. Що варто знати про види драбин до того, як ми вирушимо за покупками?

Види драбин та їх використання

Драбини — основний інструмент у майстерні DIY. Витрата не маленька, так що варто подумати перед покупкою. З одного боку, драбина повинна відповідати нашим функціональним вимогам та бути адаптованою до нашої місткості. А з іншого боку, її треба використовувати роками, щоб не наражати нас на чергові витрати в короткі терміни. То як зробити хороший вибір? Однозначно варто робити ставку на відомих виробників — тоді ми матимемо гарантію високої якості товару та багаторічну безаварійну експлуатацію. Якщо нам потрібна драбина для квартири або таунхауса, то краще не зупиняти свій вибір на найпросунутіших, багатоелементних моделях — в силу характеру та місця роботи ми не зможемо використати і половину його функції. Як домашні драбини найкраще підходять невеликі окремі моделі зі зручним робочим майданчиком і високою перекладиною безпеки. Однак власники приватного будинку із садом стикаються з більшою дилемою. Їм слід подумати про купівлю моделі, яка працюватиме так само добре, як і вдома. Одним з кращих рішень у цьому випадку стануть трисекційні багатофункціональні драбини.

Як вибрати драбину?

Багатофункціональні драбини

Як випливає з назви, це сходи, які можуть виконувати безліч функцій, тому вони будуть працювати в різних обставинах. Вони складаються з трьох елементів, і їх найбільшою перевагою є те, що деякі з них можна використовувати окремо. Почнемо з функції сходів, що окремо стоять, які будуть складатися з двох елементів. Ми також можемо додати до цієї настройки третину і налаштувати сходи, що окремо стоять, з висувним елементом, що значно збільшить наш діапазон. Але цей висувний елемент може також виконувати функцію приставних сходів, і в той же час хтось інший може використовувати сходи, що окремо стоять. Це рішення обов'язково оцінять спеціалісти ремонтно-будівельних компаній. Таким чином, багатофункціональні сходи є ідеальним рішенням для всіх тих, хто покладає великі надії на функціональність сходів, але раціонально підходить до її покупки.

Як вибрати драбину?

Расчет высокопрочных болтов на растяжение

Особенности расчета на прочность элементов, ослабленных отверстиями под высокопрочные болты:
При статической нагрузке, если ослабление менее 15 °/о, расчет ведется по площади брутто А, а если ослабление больше 15 %—по условной площади Лусл = 1,18 Ап.

Монтажные стыки

Монтажные стыки делают при невозможности транспортирования элементов в целом виде.
Монтажные стыки для удобства сборки устраивают универсальными: все прокатные элементы балки соединяют в одном сечении.

Проверка прочности

Проверка прочности сечения на опоре балки по касательным напряжениям:
Балочной клеткой называется система перекрестных балок, предназначенная для опирания настила при устройстве перекрытия над какой-либо площадью.
rss